Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
Imádom az olaszos ízeket, ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.Hozzávalók:
- 25dkg tagliatelle tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1 db chili
- olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 levél bazsalikom
- 1 bazsalikom csúcs
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 1 marék madársaláta
- 10 szem száras caprigyümölcs
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, capőrigyümölcsöt is. FűszerezemKözben a tésztát al dente megfőzöm sós vízben, A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem
Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.
Tálaláskor szórok rá a a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom csúccsal.
SZIA! Ha nem titok, nézz be hozzám és válaszolj játszva :)
VálaszTörléshttp://orultenjoetelek.blogspot.hu/2014/01/ki-vagyok-en.html