Pulyka fasírt petrezselymes krumplival
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 db zsemle
- tej
- hagyma
- fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- chilipaprika
- petrezselyem
- olaj
- újkrumpli
Elkészítés:
A zsemléket tejbe áztatom, az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, s a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a zsemlét, összenyomkodom, beleteszem a tojást, sózom, megszórom borssal, paprikával, az apróra vágott chilipaprikával. Jól összekeverem, kis lapos pogácsákat formázok, bő olajban kisütöm. Petrezselymes, sült újkrumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése