Rántott hús sertéskarajból
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéskaraj
- só
- bors
- paprika
- liszt
- tojás
- saját készítésű prézli
- olaj
Elkészítés:
A húst kiklopfolom, a széleit bevágom, sózom, borsozom, megszórom paprikával. Megforgatom a panírban (a tojásban és a prézliben kétszer), s bő olajban kisütöm. Tálaláskor a tányérra helyezem a hússzeleteket, teszek rá egy citromszeletet. (Lehet salátalevelet is tenni alá.) Köretként sült krumplit és párolt rizst adok hozzá. Az utóbbit megszórom petrezselymes sós fűszerkeverékkel.Vegyes savanyúságot (saját készítmény) teszek a tányérra.
Megjegyzés:
A rántott hús a Wiener Schnitzel magyarított változata. Az eredeti Bécsi szelet borjúból készül, méghozzá borjú bordából. A bécsi húsa omlósabb, míg a mi rántott húsunk szárazabb, de talán ízesebb. Mindenesetre számos étteremben becsapják a vendéget, s Wiener Schnitzel gyanánt sertéshúst tálalnak. (A sertés olcsóbb, mint a borjú!)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése