HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 7., csütörtök

Karfiol-répa leves tejfölösen



Karfiol-répa leves tejfölösen

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db húsleveskocka
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • bors
  • tej
  • liszt
  • tejföl
  • csípős pirospaprika

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát meghámozom, szeletelem, s vízben felteszem főni, adok hozzá 2 db húsleveskockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal, piros paprikával ízesítem.

Amikor a karfiol és a répa már majdnem megfőtt, adok hozzá tejet, melybe egy kevés lisztet kevertem, felforralom.
Tálaláskor adok hozzá 3-4 kanál tejfölt, s díszítem zeller zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése