HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 17., péntek

Kakasleves sok zöldséggel, cérnametélttel

Kakasleves sok zöldséggel, cérnametélttel


Időnként a tyúkok mellett a kakasok is előtérbe kerülnek.

Hozzávalók:
  • kakas aprólék
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
    gyökér (fehérrépa) zöldjével
  • 1/2 karalábé levelével
  • 1/4 újzeller levelével
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db kicsi kelkáposzta
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • chili paprika
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • cérnametélt

Elkészítés:

A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.

A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem. Amikor felforrt leszedem a habját (ha van), majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.

Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.

Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyem levelet.




Miután nem volt elég csípős (legalább is nekem) még egy kicsit utánfűszereztem, s a chilit is feldaraboltam, majd kis idő után újra megmelegítettem. Most már tökéletes volt. Persze, az átlag kedves látogatómnak ezt nem okvetlenül ajánlom.



2 megjegyzés:

  1. Jó régen főztem kakasaprólékból levest, mert a többit pörköltnek csináltam. Finom lehet.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is szoktam kakaslevest főzni. Finom, és ha marad, nekem is garantáltan megalszik.

    VálaszTörlés