HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 19., vasárnap

Túróval, füstölt kolbásszal töltött sajtos cukkini

Túróval, füstölt kolbásszal töltött sajtos cukkini


A kertünk ontja a cukkinikat. Egy csikos is volt köztük, ami a dekoratív mivolta miatt felkeltette az érdeklődésemet. Gondoltam, ezt nem szabad meghámozni, ezt ebben a formában kell elkészíteni.


Hozzávalók :

  • 1 db nagy cukkini
  • túró
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • tejföl
  • petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 csípős hegyes zöld paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • olíva olaj
  • füstölt sajt

Elkészítés:

A cukkinit 5 darabba vágom, a közepét a magokkal együtt eltávolítom, sós vízben 30 percig főzöm.

Majd átteszem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. A túróhoz keverek tejfölt, aprítok bele petrezselymet, sózom, borsozom, szórok bele paprikát, összekeverem, majd beletöltöm a cukkinikba. A tetejére teszek egy-egy szelet kolbászt, kanalazok rá tejfölt, melléjük rakok paradicsom darabokat, s szeletelt paprikákat, vágok rá fokhagymát. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s  45percig sütöm.

Közben reszelek a füstölt sajtból, ráteszem a cukkinikra, visszarakom a sütőbe, s grill fokozaton 200 C fokon 10 perc készre sütöm.

Tálalok, a tányér közepére teszek kettő nagy cukkinit, mellé sült paradicsomot és paprikát, s locsolok a tányérra a szaftból.




1 megjegyzés: