HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 21., kedd

Spaghetti Puttanesca con vino rosso

Spaghetti Puttanesca con vino rosso


Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonara-val, rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint a kurvák ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly (Napoli/Napole) is verseng az elsőségért. Ma már Italia szerte elterjedt, s kedvelt.

Hozzávalók :

  • 1 doboz (5 db) anchovy/szardinella paradicsomszószban
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db Lucullus paradicsom
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 2 púpozott teáskanál capribogyó
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • extraszűz olívaolaj 
  • extraszűz rozmaringos olívaolaj
  • füstölt sajt
  • reszelt Parmesan ( Parmigiano-Reggiano)
  • vörösbor (opcionális)
  • spagetti
Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem

Sós vízben al dente megfőzöm a spagettit.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.

Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és Pamezánt, díszítem bazsalikom csokorral. Vörösbort iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése