HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 16., csütörtök

Paradicsomsaláta gazdagon

Paradicsomsaláta gazdagon


Kedvenc olasz salátám. Akár főételnek is kiváló, vörösborral fogyasztva.


Hozzávalók:
  • 4 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 szelet füstölt sonka
  • 1/2 tasak mini Mozarella (golyók)
  • chili paprikával töltött zöld olívabogyó
  • magnélküli fekete olívabogyó
  • bazsalikom
  • citrom
  • citromos olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • bazsalikom
  • zsemle
  • magos rozskenyér
  • vaj

Elkészítés:

A paradicsomot, paprikát, sonkát szeletelem, majd a többi hozzávalóval együtt elhelyezem a tányéron. Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olajat, teszek rá egy bazsalikom csokrot. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Vajas zsemlével és rozskenyérrel fogyasztom.



1 megjegyzés: