HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 18., szombat

Sörös füstölt csülök Pékné módra velesült krumplival

Sörös füstölt csülök Pékné módra velesült krumplival


A klasszikus sült csülök. Imádom. Amíg készült nem csak a csülköt, de a torkomat is locsoltam a sörrel.

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt első csülök (kb. 50 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb  krumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • egész fekete bors
  • babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • füstölt szalonna
  • olíva olaj
  • sör
  • csalamádé
  • ecetes uborka

Elkészítés:

A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.

A csülköt több mint egy óráig főzöm vízben, melybe teszek babérlevelet, fokhagymát, hagymát, s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá egy szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal. Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával, sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.

Tálalok. A tányérra teszek egy fél csülköt és a köret felét, valamint egy kupac csalamádét, s két uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá.





1 megjegyzés: