Sörös füstölt csülök Pékné módra velesült krumplival
A klasszikus sült csülök. Imádom. Amíg készült nem csak a csülköt, de a torkomat is locsoltam a sörrel.
Hozzávalók:
- 1 db füstölt első csülök (kb. 50 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 db csípős hegyes paprika
- chili paprika
- 2 db paradicsom
- só
- egész fekete bors
- babérlevél
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- füstölt szalonna
- olíva olaj
- sör
- csalamádé
- ecetes uborka
Elkészítés:
A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.
A csülköt több mint egy óráig főzöm vízben, melybe teszek babérlevelet, fokhagymát, hagymát, s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá egy szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal. Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával, sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.
Tálalok. A tányérra teszek egy fél csülköt és a köret felét, valamint egy kupac csalamádét, s két uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá.
Ez aztán a finom étel:))
VálaszTörlés