HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 12., vasárnap

Vodkás görögdinnyesaláta mozarellával, olívabogyókkal...

Vodkás görögdinnyesaláta mozarellával, olívabogyókkal...

Hozzávalók:
  • 1 szelet görögdinnye (1 kg)
  • 1/2 tasak (5 dkg) mini mozarella (golyó)
  • 5-6 szem mag nélküli fekete olívabogyó
  • 5-6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó
  • 1 citrom
  • citromos olívaolaj
  • kevés petrezselyem zöld
  • néhány menta levél
  • mentalevél virággal
  • néhány bazsalikom levél
  • vodka
  • akácméz
Elkészítés:

A jól behűtött dinnyét mag nélkül felkockázom, egy tányérba teszem, rakok mellé mozarella golyókat, menta, petrezselyem, bazsalikom leveleket. Locsolok rá citromos olíva olajat. A citromból vágok egy karikát, a tányér sarkába teszem, a héjából reszelek a salátára, a levet belefacsarom, locsolok rá vodkát. 2-3 teáskanál mézet   csorgatok rá. A mentavirágot középre helyezem. Kis időre visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

P.S. Aki nem rajong az alkoholért, a vodkát elhagyhatja, bár vele finomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése