HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 25., szombat

Vodkás szilva és ribizli kehely

Vodkás szilva és ribizli kehely


Egy finom alkoholos gyümölcs.

Hozzávalók:
  • 4 db szilva
  • 5-6 füzér ribizli
  • 1 tk cukor
  • 5 cl vodka

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan megmosom. A szilvákat félbevágom, a magokat eltávolítom. A ribizliket 1 kivételével leszedem a szárukról.

Egy pohárba teszek egy teáskanálnyi cukrot, ráhelyezem a gyümölcsöket, egy ribizli füzért a pohár karimájára illesztek, s ráöntöm a vodkát. Beteszem a hűtőbe, hogy az egész jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Szerintem a két gyümölcs ragyogóan harmonizál egymással nemcsak színben, de ízben is, a vodka még kiemeli ezen élményt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése