HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 23., csütörtök

Sörlimonádé - Augsteiner Weißbier-ből

Sörlimonádé - Augsteiner Weißbier-ből

A Weißbiert (búzasört) citromszelettel szokták szervírozni. Ma már nálunk is lehet Radlert-t, vagy Lemon-t kapni, mindkettő citromízű. Ezek alkoholtartalma többnyire 2,5%, s árpából készítik.  A Weißbier ezzel szemben 5,3%-os, búzát használnak hozzá. Nos, én ezt a sört használtam fel a limonádém elkészítéséhez. Kánikulában kellemes, hűsítő ital, s alacsony az alkoholtartalma.

Hozzávalók:
  • 2 dl behűtött Weißbier
  • 2 dl behűtött ásványvíz
  • 1 db citrom
  • 2 tk kristálycukor
Elkészítés:

A citromból vágok egy szeletet, a közepéig bemetszem, a többit kifacsarom. A söröspohár karimáját citrommal megnedvesítem, cukorba mártom. A pohárba teszek két teáskanálnyi cukrot, ráöntöm a citromlevet, megkavarom, hogy a cukor feloldodjon.

Beleöntöm az ásványvízet, majd felöntöm búzasörrel. A citrom karikát ráültetem a pohár peremére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése