HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 1., hétfő

Sült sertés tarja petrezselymes sült krumplival és párolt csírával

Sült sertés tarja petrezselymes sült krumplival és párolt csírával

Hozzávalók:

  • 2 szelet hús
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma
  • olíva olaj
  • burgonya
  • csíra
  • szója szósz
  • curry
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • hegyes paprika

Elkészítés:

A húst egy kicsit kiklopfolom, széleit bevagdosom, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, egy tálba helyezem, öntök rá olívaolajat, teszek rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe.
Néhány óra múlva olajon mindkét oldalán megsütöm.
A krumplit megfőzöm, megpucolom, felvágom., s olajban megpirítom. Sózom, teszek rá petrezselymet.
A csirát megpárolom, sózom, borsozom, megszórom curryval, s öntök rá szója szószt.
Tálaláskor a tányérra teszem a húst és a köretet, paradicsommal, paprikával díszítem.

1 megjegyzés: