Rakott busa tepsiben, csőben sütve (saját kreáció)
Hozzávalók:
- 1 db szép busa filé
- 4 db nagyobb burgonya
- 2 db sárgarépa
- olíva olaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 fej csiperke gomba
- 1 db piros paprika (kápia)
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- bacon
- 1 pohár tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- 1/2 citrom
- 1 dl fehérbor
- trapista sajt
- olíva olaj
- prézli
- 1 saláta levél
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, meghámozom.Egy tepsibe olajat öntök, megszórom prézlivel. Ráteszem a felkarikázott krumpli felét, arra rákarikázok 1 szál répát. Sózom, borsozom. A busát sózom, borsozom, s rálocsolom a citromlevet. Ráfektetem a zöldségágyra. Rárakom a felkarikázott hagymát. Meglocsolom a fehér borral. Ráaprítom a csiperke gombát. A krumpli másik felét és a másik répát rákarikázom. Sózom, borsozom. Jön a piros, s zöld paprika és a paradicsom. Sózom, borsozom. Erre rászórok a baconból. Egy kiskanállal rápötyögtetem a tejfölt, ráreszelem a durva likon a sajtot, s megszórom prézlivel. Lefedem alufóliával, s berakom a 180 C fokra (légkeverős mód) előmelegített sütőbe. Kb. 45-50 percig sütöm, majd a fóliát levéve, grillezve(200 C fok, 10 perc) megpirítom.
Felszeletelem, tányérra helyezem egy szép salátalevélre, megszórom reszelt parmezánnal, fehérborral - Debrői hárslevelű - fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése