HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 4., csütörtök

Rakott busa



Rakott busa tepsiben, csőben sütve (saját kreáció)

Hozzávalók:

  • 1 db szép busa filé
  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • olíva olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 fej csiperke gomba
  • 1 db piros paprika (kápia)
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • bacon
  • 1 pohár tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 1/2 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • trapista sajt
  • olíva olaj
  • prézli
  • 1 saláta levél
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A burgonyát héjában a sárgarépával megfőzöm, meghámozom.
Egy tepsibe olajat öntök, megszórom prézlivel. Ráteszem a felkarikázott krumpli felét, arra rákarikázok 1 szál répát. Sózom, borsozom. A busát sózom, borsozom, s rálocsolom a citromlevet. Ráfektetem a zöldségágyra. Rárakom a felkarikázott hagymát. Meglocsolom a fehér borral. Ráaprítom a csiperke gombát. A krumpli másik felét és a másik répát rákarikázom. Sózom, borsozom. Jön a piros, s zöld paprika és a paradicsom. Sózom, borsozom. Erre rászórok a baconból. Egy kiskanállal rápötyögtetem a tejfölt, ráreszelem a durva likon a sajtot, s megszórom prézlivel. Lefedem alufóliával, s berakom a 180 C fokra (légkeverős mód) előmelegített sütőbe. Kb. 45-50 percig sütöm, majd a fóliát levéve, grillezve(200 C fok, 10 perc) megpirítom.

Felszeletelem, tányérra helyezem egy szép salátalevélre, megszórom reszelt parmezánnal, fehérborral - Debrői hárslevelű - fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése