Libapörkölt
Hozzávalók:
- 2 db libacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- chili paprika
- libazsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- erőleves kocka
- vörös bor
- chili szósz
Elkészítés:
A libacombokról leválasztjuk a húst, s feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A libazsírt egy serpenyőben felhevítjük és a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.A hagymát kivesszük és félretesszük. A zsírban a húst jól átsütjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a hagymát, a chilit, belekeverünk pirospaprikát, öntünk hozzá egy pohár vizet, s teszünk bele erőleves kockát.1 1/2 órán keresztül pároljuk, ha szükséges a folyadékot pótoljuk.Közben a paprikát és paradicsomot megmossuk, a paprikát karikára, a paradicsomot szeletekre vágjuk, s 20 perccel a a párolás vége előtt a húshoz adjuk, öntünk bele vörösbort. (A szakács is kap egy pohárral.)
Sózzuk, borsozzuk, s megszórjuk paprikával. Aki csípősen szereti, adhat hozzá chili szószt.
Tálaláskor sós burgonyát és zöld salátát adunk hozzá. Vörös bort iszunk hozzá.
Megjegyzés:
Márton nap lévén egy liba recept dukált. Mert nem akarjuk ugye, hogy a népi mondás beteljesedjen:
Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik
Próbáljátok ki. Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése