HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 11., csütörtök

Libapörkölt

Libapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 db libacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • chili paprika
  • libazsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • erőleves kocka
  • vörös bor
  • chili szósz

Elkészítés:

A libacombokról leválasztjuk a húst, s feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A libazsírt egy serpenyőben felhevítjük és a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.A hagymát kivesszük és félretesszük. A zsírban a húst jól átsütjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a hagymát, a chilit, belekeverünk pirospaprikát, öntünk hozzá egy pohár vizet, s teszünk bele erőleves kockát.1 1/2 órán keresztül pároljuk, ha szükséges a folyadékot pótoljuk.
Közben a paprikát és paradicsomot megmossuk, a paprikát karikára, a paradicsomot szeletekre vágjuk, s 20 perccel a a párolás vége előtt a húshoz adjuk, öntünk bele vörösbort. (A szakács is kap egy pohárral.)
Sózzuk, borsozzuk, s megszórjuk paprikával. Aki csípősen szereti, adhat hozzá chili szószt.

Tálaláskor sós burgonyát és zöld salátát adunk hozzá. Vörös bort iszunk hozzá.

Megjegyzés:

Márton nap lévén egy liba recept dukált. Mert nem akarjuk ugye, hogy a népi mondás beteljesedjen:

Ki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik


Próbáljátok ki. Jó étvágyat.


Gans: Gans




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése