Töltött gombafejek rántva, baconos, petrezselymes sült krumplival, tartárral
Hozzávalók:
- 4 db nagyfejű csiperke gomba
- 1 db sertésmájkonzerv
- 1 db tojás
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- reszelt sajt (Trapista)
- petrezselyem
- citrom szelet
- 10 db krumpli
- bacon
- füstölt szalonna
- liszt
- 4 db tojás
- reszelt sajt
- őrölt fekete bors
- Vegeta
- petrezselyem
- prézli
- majonéz
- tejföl
- őrölt fekete bors
- citromlé
- mustár
- porcukor, vagy édesítőszer
Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzöm, megpucolom, karikákra vágom.A gombafejeket megtisztítom, közepét kivágom. Az aprókat beleteszem egy tálba, adok hozzá 1 db tojást, a sertésmájkrémet, Vegetát, borsot, paprikát, aprított petrezselymet, reszelek bele sajtot. Összekeverem, beletöltöm a gombafejekbe.
A gombákat meghempergetem a lisztben, majd a 4 db felvert tojásban, melybe sajtot reszeltem, s végül a prézliben. Az utóbbi kettőt megismétlem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, belehelyezem a gombafejeket.
Egy másik serpenyőben kevés olajjal megpirítom a kockázott bacont és a füstölt szalonnát, rádobom a krumplit, megpirítom, a végén rávágom a petrezselymet.
Elkészítem a tartárt: egy pohárban összekeverem a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, cukrot és borsot.
A gombafejeket és a krumplit is készre sütöm, tálalom. A tányérra teszek 2 db gombafejet, mellé a sült krumplit, díszítem citrom szelettel és petrezselyemmel, s teszek rá tartárt.
Jól behűtött sörrel fogyasztom.
Hűha, ez nagyon ott van a szeren!:)
VálaszTörlés