Brokkoli krémleves mogyoróval
Hozzávalók:
- 1 db kisebb brokkoli
- 4-5 száll újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- húsleveskocka
- vaj
- tej
- tejszín
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- pörkölt mogyoró
Elkészítés:
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az összevágott krumplit, feleresztjük vízzel, s beletesszük a leveskockát. Mikor a krumpli félig megfőtt, rátesszük a rózsákra szedett brokkolibimbót. Megfőzzük, néhány rózsát félreteszünk. A levesbe keverünk kevés tejet és tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval. Botmixerrel összekeverjük. Még egyszer összerottyantjuk. Tálaláskor teszünk rá egy kelbimbó rózsát, tejszínt, s néhány szem mogyorót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése