HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 5., péntek

Brokkoli krémleves mogyoróval


Brokkoli krémleves mogyoróval

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb brokkoli
  • 4-5 száll újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • húsleveskocka
  • vaj
  • tej
  • tejszín
  • őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • pörkölt mogyoró

Elkészítés:

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az összevágott krumplit, feleresztjük vízzel, s beletesszük a leveskockát. Mikor a krumpli félig megfőtt, rátesszük a rózsákra szedett brokkolibimbót. Megfőzzük, néhány rózsát félreteszünk. A levesbe keverünk kevés tejet és tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval. Botmixerrel összekeverjük. Még egyszer összerottyantjuk. Tálaláskor teszünk rá egy kelbimbó rózsát, tejszínt, s néhány szem mogyorót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése