Hozzávalók:
- 1 db kacsacomb fejenként
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kacsazsír
- fokhagyma
- friss kakukkfű
- friss majoranna
- fehérbor
- méz
- lila káposzta
- vöröshagyma
- alma
- vaj
- cukor
- só
- köménymag
- babérlevél
- ecet
- ételízesító
- fehér bor
- vörösbor
- burgonya
- friss petrezselyem
- mandarin
Elkészítés:
A kacsacombokat ételízesítővel, borssal, paprikával bedörzsölöm, egy kevés kacsazsírt öntök rá, s beteszem a hűtőbe néhány órára.A combokat belehelyezem egy serpenyőbe kevés kacsazsírral (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, s a kertben frissen szedett kakukkfüvet és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy fokozaton párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a fehérbort.
A krumplit megfőzöm, meghámozom, majd a kacsazsírban megpirítom, sózom, megszórom petrezselyem zölddel.
Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a hagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, az almát és néhány szelet citromot, sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és vörös bort, készre párolom.
A kacsacombokat átrakom egy nyél nélküli serpenyőbe, egy kevés zsírral meglocsolom, megkenem mézzel. Az alsó polcra rakom a lila káposztát. A sütőt grill fokozatra állítom, s addig sütöm, míg a a combok aranybarnák lesznek.
Tálaláskor egy lapos tányérra teszek egy combot, mellé a krumplit és a káposztát, s mandarinszeletekkel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése