HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 5., péntek

Samba - Rio-Carnival

Samba - Rio - Carnival

A kuliNáris VILÁG-nál vezetett blogomnál - Hobbychef - egy kedves blogtárs - Hzias - írta blogbejegyzésében:

"Hát hol vagyunk mi egyszerű földi blogolók Hobbychef blogtársunk egész világot átfogó blog-világjárásától... FELADHATJUK... Senki sem blogol úgy mint Ő. Biztosan sok férfiszem megakad a legutóbbi, szintén nem csak gasztronómiáról szóló riói karnevál szambás bejegyzésén. A végén még a főzni nem szerető férfiak is rászoknak a gasztroblog olvasásra. Csak gratulálni tudok!!"

Nos, most megpróbálók a blogomra tévedő lányoknak, asszonyoknak is kedvében járni. Bár ez nem könnyű, hiszen a szambaiskolákban főleg vonzó fiatal lányok gyakorolnak egész évben, hogy aztán a karnevál alatt a pompás ruhákban elkápráztassák a nézőket táncukkal. A férfiak inkább a zenélésben, dobolásban jeleskednek.

Carnival in Rio de Janeiro (Pic:Getty Images)
Rio's carnival King 'Momo' Milton Jr. (C) and Queen Jessica Maia receive from Rio de Janeiro's Mayor Eduardo Paes (R) the keys of the city-official opening of Rio's world famous carnival-in Rio de Janeiro, Brazil, on the 20th, February 2009. In Rio de Janeiro, preparations for the country's biggest party were powering towards the highlight parades that will take place 22nd and 23rd February in the city's Sambodrome stadium.

Carnaval Rio de Janeiro (Detail)



Drummers at Rio de Janeiro's carnival

Carnival in Rio de Janeiro (Pic:AP)



Néhány videó:


Locomia - Rumba Samba Mambo




ChaCha Rumba Samba



Professional Dance: Flavia and Vincent's Samba

És végül ismét a már jól ismert zene 2 változatban is:





Bellini - Samba De Janeiro


A legvégén pedig egy disco változat szambára:


Two man sound - Disco samba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése