HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 27., szombat

Sütőtök-alma leves

Sütőtök-alma leves

Hozzávalók:

  • 1db kisebb Hokaido-tök
  • 2 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db kicsi alma
  • hagyma
  • vaj
  • Curry
  • őrölt fehér bors
  • Cayenne bors
  • 1/2 l erőleves, vagy leveskocka

Elkészítés:

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom. Az almákat negyedelem, magját eltávolítom, vékony szeletekre vágom. A burgonyát és répát megtisztítom, s feldarabolom.A hagymát finomra aprítom.
Egy lábasban vajat hevítek, a hagymát üvegesre dinsztelem rajta. Curry-val és Cayenne borssal ízesítem. Röviden dinsztelem, s felöntöm az erőlevessel (vagy öntök hozzá 1/2 liter vizet, s adok hozzá 1 db leveskockát). Hozzáadom a tököt, burgonyát, répát, s az almát. Sózom és felfőzöm. Lefedve kb. 5 percig főzöm. Kiveszek belőle egy kanállal néhány tök, burgonya darabot, és almaszeletet. A levest készre főzöm, majd botkeverővel pürésítem.
Tálaláskor a levesbe beleteszem a félretett tök, burgonya, répa darabokat és alma szeleteket, és Cayenne borssal alaposan megszórom.


1 megjegyzés: