HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 23., kedd

A tél fűszere - recept

A tél fűszere - recept

Kevés trópusi örökzöld fa akad, amelynek elég lehántani a belső kérgét, s darabokban vagy porrá őrölve máris értékes fűszert ad. Semmivel sem összetéveszthető, kellemes illata pedig mindig ünnepi hangulatot idéz.


Fotó: sxc.hu

Ma már mindenkinek elérhető, még csak nem is különlegesnek számító fűszer a fahéj. „Pályafutásának” elején azonban igencsak nagy becsben tartották. Az egyiptomiak több más fűszerrel együtt balzsamokat készítettek belőle, amelyeket a mumifikálásnál alkalmaztak, mivel erős illata elnyomta a szagokat, és használták füstölőként is.






A teljes cikk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése