HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 14., vasárnap

Sült hurka és kolbász krumpliágyon

Sült hurka és kolbász krumpliágyon, párolt vörösboros lila káposztával

Hozzávalók:

  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 9 db krumpli
  • darabolt bacon
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • libazsír
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
a párolt káposztához:
  • 1 kis fej lila káposzta
  • libazsír
  • cukor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gezed fokhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 alma
  • 1/2 citrom
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • citromlé
  • ecet
  • vörösbor
  • 1 db mandarin

Elkészítés:

A disznótoros csomagot (hurka, kolbász) kiveszem a mélyhűtőből, s hagyom kiereszteni.
A krumplikat meghámozom, megmosom, s vékony karikákra szeletelem. Egy alufóliával kibélelt tepsibe szépen lerakom, sózom borsozom. Rászórom az apróra vágott hagymát, majd a darabolt bacont. Végül ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, melyet előzőleg langyos vízben megmostam. Villával megszurkálom. Teszek rá egy kevés libazsírt. Beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A lila káposztát megtisztítom, vékony metéltre vágom.
Egy serpenyőben libazsíron karamelizálok cukrot, ráteszem a hagymát, megdinsztelem. Ráteszem az apróra vágott fokhagymát, majd a káposztát. Megszórom Vegetával, borssal és köménnyel. El kezdem dinsztelni. Közben az almát és a citromot darabolom, hozzáadom a káposztához, öntök rá citrom levet és evetet. Tovább dinsztelem. Mikor majdnem kész, meglocsolom vörösborral.

Kb. 25-30 perc után a hurkákat és a kolbászt megfordítom, ezt az oldalát is megszurkálom. Újabb 25 percig sütöm.
A végén grillfokozatban szép pirosra sütöm.
Tálalom. A tányéron elhelyezem a hurkákat és a kolbászt, a sült krumplit és a káposztát. Mandarin szeletekkel díszítem.

Sört iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése