Sült hurka és kolbász krumpliágyon, párolt vörösboros lila káposztával
Hozzávalók:
- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 1 db sütnivaló kolbász
- 9 db krumpli
- darabolt bacon
- 1 db kisebb vöröshagyma
- libazsír
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- 1 kis fej lila káposzta
- libazsír
- cukor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gezed fokhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 alma
- 1/2 citrom
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- citromlé
- ecet
- vörösbor
- 1 db mandarin
Elkészítés:
A disznótoros csomagot (hurka, kolbász) kiveszem a mélyhűtőből, s hagyom kiereszteni.A krumplikat meghámozom, megmosom, s vékony karikákra szeletelem. Egy alufóliával kibélelt tepsibe szépen lerakom, sózom borsozom. Rászórom az apróra vágott hagymát, majd a darabolt bacont. Végül ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, melyet előzőleg langyos vízben megmostam. Villával megszurkálom. Teszek rá egy kevés libazsírt. Beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A lila káposztát megtisztítom, vékony metéltre vágom.
Egy serpenyőben libazsíron karamelizálok cukrot, ráteszem a hagymát, megdinsztelem. Ráteszem az apróra vágott fokhagymát, majd a káposztát. Megszórom Vegetával, borssal és köménnyel. El kezdem dinsztelni. Közben az almát és a citromot darabolom, hozzáadom a káposztához, öntök rá citrom levet és evetet. Tovább dinsztelem. Mikor majdnem kész, meglocsolom vörösborral.
Kb. 25-30 perc után a hurkákat és a kolbászt megfordítom, ezt az oldalát is megszurkálom. Újabb 25 percig sütöm.
A végén grillfokozatban szép pirosra sütöm.
Tálalom. A tányéron elhelyezem a hurkákat és a kolbászt, a sült krumplit és a káposztát. Mandarin szeletekkel díszítem.
Sört iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése