HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 9., kedd

Delilah

Delilah

Hozzávalók:
  • 1,5 cl Cointreau
  • 4,5 cl gin
  • 1/2 citrom leve
  • citrom szelet
Elkészítés:

Adjuk a gint, a cointreaut és a citrom levet egy jéggel töltött shakerbe. Rázzuk meg jól, s töltsük egy coctail pohárba. Díszítsük citrom szelettel.

Megjegyzés:

1967-ben utaztam ki először nyugatra ( nem volt könnyű , mert határőr múltam miatt, először elutasítottak, mivel biztos komoly államtitkok birtokában voltam), meglátogattam a nagybátyámat, aki Németországban, Münchenben élt, a Schwabingban. A Schwabing az egyetemi negyedben van. Egyetemisták, művészek, bohém emberek lakják. A főutcáján, a Leopold Strassen esténként fiatal művészek állítják ki képeiket gázlámpával megvilágítva. Ha sikerült egy képet eladni, odamentek a közelben parkoló kocsijukhoz, s kivették a következő képet, mely tökéletes másolata volt az előbbinek. Nagybátyám, aki szintén festőművész volt, még Budapesten a Festőművészeti Akadémiára járt a háború előtt, majd Münchenben folytatta a tanulmányait, sőt tanított is ott, nem volt hajlandó, ahogy ő mondta fillérre váltani a tehetségét, hiába próbáltam rávenni, hogy életkörülményei javítása céljából ő is fessen képeket eladásra. No mindegy.

A Schwabing arról is híres volt, hogy tele volt discoval, én pedig minden este sorra látogattam ezeket. Egy korsó sör mellett egész este lehetett szórakozni és táncolni, csak hétvégén volt kötelező töményet is fogyasztani. Én pedig éltem a lehetőséggel, egész éjjel táncoltam, s igyekeztem közelebbről is megismerkedni a német lányokkal.

Akkoriban volt nagy sláger Tom Jones Delilah száma, ami aztán 1969-ben az év száma is lett. Erre a zenére jól össze lehetett simulni!

Tom Jones - Delilah 1968



Egy későbbi koncert:



Tom Jones - Delilah Live At Cardiff Castle


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése