Brokkoli krémleves sajttal, pirított
kenyérrel
Hozzávalók:
- 1 db kisebb brokkoli
- 4-5 száll újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- húsleveskocka
- vaj
- tej
- tejszín
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- curry
- trapista sajt
- szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az összevágott krumplit, feleresztjük vízzel, s beletesszük a leveskockát. Mikor a krumpli félig megfőtt, rátesszük a rózsákra szedett kelbimbót. Megfőzzük. A levesbe keverünk kevés tejet és tejszínt. Ízesítjük szerecsendióval. Botmixerrel összekeverjük. Még egyszer összerottyantjuk.
A levesbe teszünk kockára vágott sajtót, micróban felforrósítjuk. A kenyérpirítóban megpirítunk egy szelet toast kenyeret, kockára vágjuk, s beletesszük a levesbe. Megszórjuk őrölt fekete borssal és currival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése