HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 30., kedd

Kolbász

Mi van a kolbászban?

Állítólag Kínában a kínai kaját egyszerűen csak kajának nevezik, mint ahogyan Békéscsabán is csak kolbásznak hívják a csabai kolbászt. Pedig a csabai, vagy a közeli nagy vetélytárs, a gyulai kolbász nem magyar találmány, sőt maga a kolbász, mint műfaj sem a Kárpát-medencében született meg.

http://hvg.hu/image.aspx?id=039a263b-9476-45be-ab54-ae5c2ca7f5d0&view=4bd2eec3-08db-41df-9c0b-92b7475ac5a7






A teljes cikk -->

1 megjegyzés:

  1. Amikor vega voltam ,én is készítettem kolbászt gabonából. Hát nem volt rossz,de azért hússal az igazi!http://ritmusakonyhaban.blog.hu/2010/09/29/allergia_ellen_gabonakolbasz

    VálaszTörlés