Zöldséges húscsíkok rizzsel
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésszűz
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db répa
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db paradicsom
- 1 db piros kápia paprika
- 1 db nagy zöld hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db nagyfejű csiperke gomba
- Vegeta
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- mogyoró
- 5 szem mag nélküli olíva bogyó
- vörös bor
- chili szósz
- tejföl
- olaj
- 20 dkg rizs
- só
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágom. A szalonnát szeletelem, a hagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és a cukkinit szeletelem. A paprikákat, paradicsomot és a gombát darabolom. Az olíva bogyókat és a mogyorókat félbevágom.A rizst sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben olajon a szalonnát megpirítom, ráteszem a hagymát és a fokhagymát, s megdinsztelem. Hozzáadom a húst és egy kevés vizet, fűszerezem és lefedve lassú tűzön párolom. Félidőben beleteszem a zöldségeket, öntök bele vörösbort és készre párolom.
Tálaláskor a tányérra teszem a rizst, s ráhalmozok egy kupac zöldséges húst. Teszek rá tejfölt, chili szószt és megszórom fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése