Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival
Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.Hozzávalók:
A krumplit előfőzöm A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.
A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, darabolom. Összekeverem a vajjal, visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel
A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.
Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit, s egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése