HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 20., szombat

Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival


Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges  krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb újkrumpli
  • 1 tk vaj
  • füstölt sajt
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál snidling
  • őrölt fekete bors
  • 4 db paradicsom
  • 2 ek tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 5 dkg libamájkrém
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 rózsa brokkoli
  • 2 db chili
  • 2 szál petrezselyem

  • Elkészítés

    A krumplit előfőzöm  A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.

    A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, darabolom. Összekeverem a vajjal, visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel

    A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.

    Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit, s egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése