HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 2., kedd

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal


Szeretem az egytál ételeket, gyorsak (az előkészítést után már nincs sok dolgunk), finomak, s nem utolsó sorban laktatóak. Ez az étel ráadásul sok finom zöldséget és vitamint tartalmaz.

Hozzávalók:



  • 25 dkg marhahús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 ek liszt.


  • Elkészítés:

    A szalonnát és a húst kis kockákra vágom, a hagymákat aprítom, a zöldségeket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjét gélreteszem

    A szalonnát kisütöm, a zsírján a hagymákat  megpirítom. rádobom a húst, fehéredésig pirítom  Majd a zöldségeket is ráteszem. Rövid idő után feleresztem vízzel, fűszerezem.

    Amikor már minden csaknem puha, szórok rá lisztet. Összekeverem, felrottyantom, s lehet tálalni.



    P.S. A recept a 2015.06.24. Hírkereső toplistában az első:

    Recept - napi top

    1. Zöldbabos egytál szalonnával és marhahússal(Mindmegette)

    P.S. A recept a mai (2015.06.25.) Heti Toplistában is szerepel:

    9. Zöldbabos egytál szalonnával és marhahússal(Mindmegette)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése