Vörösboros babgulyás gazdagon (füstölt szalonnával és pörccel, sertéshússal és füstölt parasztkolbásszal) tejfölösen
Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentűsen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytál ételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.Hozzávalók:
Elkészítés:
A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni.
Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.
Felkarikázom a kolbászt.
A zöldségragut a babhoz öntöm.
Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.
Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése