HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 20., szombat

Vörösboros babgulyás gazdagon (füstölt szalonnával és pörccel, sertéshússal és füstölt parasztkolbásszal) tejfölösen

Vörösboros babgulyás gazdagon (füstölt szalonnával és pörccel, sertéshússal és füstölt parasztkolbásszal)  tejfölösen


Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentűsen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytál ételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarkabab
  • 10 dk füstölt pörc
  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg csípős füstölt kolbász
  • 2 db nagy újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk disznózsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db nagy újkrumpli
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 5 db nagy csiperke gomba törzse
  • 3 db chili
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 db pörköltszaft kocka
  • gulyáskrém
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

  • Elkészítés:

    A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni.

    Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget  is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.

    Felkarikázom a kolbászt.

    A zöldségragut a babhoz öntöm.

    Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.

    Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése