Vacsorám: bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal
Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegafasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lilahagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam. De azért nem túl sűrűn lesz az étlapomon. Az igazi mégis csak jobb!!!!Hozzávalók:
- 1 doboz (25 dkg) tofu
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- chili
- 1 db tojás
- 1 db szikkadt zsemle
- 0,5 dl tej
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- zsemle morzsa
- olívaolaj
- toast kenyér
- extraszűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lilahagyma
- 2 db paradicsom
A zsemlét összetépkedem, s tejet öntök rá. A hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.
A tofut egy tálban villával összenyomkodom. Hozzáadom a zsemlét, a hagymákat, a chilit, a petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összekeverem, gombócokat formálok, meghempergetem zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben olajban aranybarnára sütöm. A toastokat is megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával.
Tálaláskor teszek a tányérra toastot, rá fasírtot, s mellé paradicsom- és lilahagymaszeleteket, fokhagymást. Sózom, borsozom, locsolok rá extraszűz olívaolajat.
P.S. A Hírkereső 2015.08.18. Napi Gastro Toplistá-jában:
10. Bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése