HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 19., péntek

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával


Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.

Hozzávalók:


  • 20 dkg Penne Rigate
  • olívaolaj
  • 1 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg mozzarella
  • 3 db paradicsom
  • 6 ek szeletelt fekete olíva bogyó
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 0,5 citrom
  • őrölt fekete bors
  • oregano

  • Elkészítés:

    A tészta főzővízét felteszem .Sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.

    Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom. Közben a hagymákat aprítom, a serpenyőbe rakom. Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom. A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a a nyolcadolt paradicsomokat is és az olívabogyókat.. Fűszerezem, belefacsarom a citromot.

     



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése