HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 1., hétfő

Szamóca-túrótorta sütés nélkül

Szamóca-túrótorta sütés nélkül


Az egyik receptversenyen kaptam ajándékba egy 18 cm-es tortaformát. A mérete alapján ez pont elég nekem. Gondoltam kipróbálom egy sütés nélküli tortával. A kérdés az volt miként lehet vele formázni. A forma ugyanis oldalzáras, s a fenék kivehető. Ha beválik, kipróbálom legközelebb "valódi" piskóta alapú tortával is.

Hozzávalók:


  • 20 db babapiskóta
  • 50 dkg szamóca
  • 3 db eperízesítésű joghurt (375 gr)
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 dl eperlikőr
  • 0,5 citrom
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 2 db mentalevél

  • Elkészítés:

    A piskóták felét lerakom.

    Rákanalazom az epres joghurtot, bele/rá az eper felét félbevágva, szórok rá vaníliás porcukrot, majd újabb piskóta réteg kovetkezik. Meglocsolom az eperlikőrrel. Erre jön a túró. A tetejére rárakom az eper másik felét.

    Beteszem a hűtőbe. Másnap kiveszem, középre mentaleveleket rakok, s vágok egy szeletet.






    2 megjegyzés: