Sertés májkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek, sült paprikával, paradicsommal, és rozmaringos, petrezselymes újkrumplival
Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat előfőzöm.
A gombák törzsét kitöröm, majd megtöltöm a májkrémmel, erre kerül az ordasajt. Beteszem egy nagy serpenyőbe, melybe előzőleg olajat öntöttem. Melléteszem a paradicsomokat és a paprikákat. Sózom, borsozom. Teszek rá rozmaring ágakat.Locsolok rá olajat.
A krumplikat egy másik serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom, teszek rá rozmaring ágakat.
Mindkét serpenyőt berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 30 percig sütöm.
Ezután átállítom grill fokozatra, s 10 percig pirítom. Ekkor kiszedem a gombákat. A krumplit - mivel alul volt - még tovább sütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra három gomba fejet, 1,5 paradicsomot, s újkrumplikat. A krumplikra vágok petrezselymet.
P.S. A főzéskor, sütéskor kínosan vigyáztam arra, hogy ne hagyjak magam után koszt, mindent elmosogattam. De ez nem volt elég. Drága oldalbordám, mint egy fúria berontott a szobámba, s azt rikácsolta, hogy takarítsam el a zsírt magam után, ő nem hajlandó helyettem dolgozni. (Én a legnagyobb igyekezetem ellenére sem találtam még egy picinyke zsírfoltot sem.) Még megtoldotta, valószínűleg elkésett születésnapi jókívánságként, hogy "Te szemét, rohadt, utolsó tróger". Mit ne mondjak, ez nagyon jól esett. Ennél szebb születésnapi köszöntőt nem kívánhattam volna! Sic transit gloria mundi. Volt amikor imádtuk egymást. (Vagy ez csak egyoldalú volt a részemről?)
P.S.2. A Hírkereső 2015.08.17. Gasztro Napi Toplistájában:
10. Sertésmájkrémmel, ordasajttal töltött gombafejek(Mindmegette)
P.S.3. 2015.08.18:
Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel(Mindmegette)
Mitől ment ennyire tönkre ez a kapcsolat?
VálaszTörlésNem tudom megmondani. Csak annyit tudok, nem rajtam múlott. Én szerettem a feleségemet. Bár abban egyre inkább kételkedem, hogy ő valaha is szeretett, s nem csak érdekből jött hozzám.
Törlés