Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval
A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.
Hozzávalók:
Elkészítés: A halat besózom, szórok rá fekete borsot, majoránnát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágok rá chili paprikát. Locsolok rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá vajdarabkákat. Beteszem a hűtőszekrénybe.
A spárgák végeit levágom, megpucolom, sós, cukros vízben előfőzöm a borsóval. A batátát megpucolom, kockára vágom.
Egy serpenyőbe rakom a batátát, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után. mellérakom a spárgákat,átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s még 10 percig sütöm.
Közben a lazacot megsütöm, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
Tálaláskor teszek a tányérra salátaleveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá balzsamecetet és salátaolajat. Melléteszem a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése