Baconös, fokhagymás fusili medvehagymás pestoval, reszelt sajttal
Amint már korábban - a medvehagymás pesto-nál - írtam,a kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használtam fel. Nos, a recept és az étel.
Hozzávalók:
- 30 dkg fusili (Barilla)
- 5 dkg aprított bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 6 ek medvehagymás pesto
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- 5 dkg parmezan
- 2 db paradicsom.
Elkészítés:
A főzővizet sózom, felforralom, beleteszem a tésztát, 11 percig főzöm. Közben a bacont egy serpenyőben az olívaolajon megpirítom, hozzáadom az aprított fokhagymát, belekanalazom a pestot. Lereszelem a sajtot. A paradicsomokat nyolcadolom. A kifőtt tésztát a serpenyőbe szedem, összekeverem a baconnal és a pestoval. Tányérra szedem, szórok rá sajtot, s mellérakom a paradicsomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése