HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 21., szombat

Baconös, fokhagymás fusili medvehagymás pestoval, reszelt sajttal

Baconös, fokhagymás fusili medvehagymás pestoval, reszelt sajttal


Amint már korábban - a medvehagymás pesto-nál - írtam,a kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használtam fel. Nos, a recept és az étel.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusili (Barilla)
  • 5 dkg aprított bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 6 ek medvehagymás pesto
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 5 dkg parmezan
  • 2 db paradicsom.

Elkészítés:

A főzővizet sózom, felforralom, beleteszem a tésztát, 11 percig főzöm. Közben  a bacont egy serpenyőben az olívaolajon megpirítom, hozzáadom az aprított fokhagymát, belekanalazom a pestot. Lereszelem a sajtot. A paradicsomokat nyolcadolom. A kifőtt tésztát a serpenyőbe szedem, összekeverem a baconnal és a pestoval. Tányérra szedem, szórok rá sajtot, s mellérakom a paradicsomot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése