Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen
Ezt a levest télbúcsúztatónak szántam. Remélem nem tréfál meg minket a természetfelelős, s nem lesz megint március idusán hóvihar, és téltábornok most már végleg elkotródik.
Hozzávalók:
- 15 dkg sült pörc
- 3 szál újhagyma (zöldje nélkül)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk zsír
- 0,5 sárgarépa
- 1 db krumpli
- 30 dkg savanyított káposzta
- 15 dkg csiperkegomba
- 3 db babérlevél
- 3 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- 10 dkg füstölt csípős kolbász
- 2 púpozott ek liszt
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejföl
- chili (díszítésnek)
Elkészítés:
A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet,vágok bele chilit, fűszerezem.
A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbe vágom, felszeletelem a kolbászt
Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, félreteszem
Egy óra elteltével a leveshez adom a zöldségeket és a káposztát, tovább főzöm a levest.
30 perc után beleteszem a kolbászt.
Amikor már minden csaknem puha, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet, végül - kiegyenlítéssel - belekeverem a tejfölt.
Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem chilivel.
P.S.1. A Kapu 2015.03.09. Toplistáján:
- Szórós túrós
- Három torta egy hét alatt
- Korhelyleves gombával
- Túrós morzsa öntettel
- Mákos-cukkinis muffin - kicsit diétásan
- Csak édesszájúaknak! Karamell mousse recept
6. - Házi sonkakrém újhagymás reteksalátával
7. - Korhelyleves gombával
8. - Így készül a csontleves - Nem olyan lesz, mint a napköziben volt
Ó, hát ez igazi hobbyches! :) Ennyi finomságot csak Te vagy képes egy levesbe tömöríteni, szívesen megkóstolnám egyszer ezt a levest! :) Mennyei lehet. :)
VálaszTörlésKöszönöm Alíz! Tényleg finom volt. Küldök egy jelképes kóstolót. :)
Törlés