HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 30., hétfő

Medvehagyma-spenótsaláta paradicsommal, sajttal és tojással

Medvehagyma-spenótsaláta paradicsommal, sajttal és tojással


A medvehagyma szezonja van és közelit a Húsvét is, ezért készítettem ezt a salátát.Gyorsan elkészül, csak a tojást kell  főzni.. Dekoratív és egészséges.

Hozzávalók:

  • 0,5 köteg medve-
    hagyma
  • 1 marék spenót
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kemény sajt
  • őrölt fekete bors
  • balzsamecet
  • almaecet
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 szelet toast kenyér
  • vaj

Elkészítés:

A tojást felteszem főni.

Közben a salátát elkészítem. Alapos mosás után spenótot és a medvehagymát elrendezem a tányéron.  Fűszerezem. Az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a sajtot kis kockára vágom. A hagyma zöldjéből félreteszek. Elrendezem a tányéron.

A tojásokat megpucolom, félbevágom, ezt is a tányérra teszem. Megszórom újhagyma zölddel. Fűszerezem. Meglocsolom a balzsam- és almaecettel, valamint bőségesen az olívaolajjal.

Vajas pirítóssal fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése