Medvehagyma-spenótsaláta paradicsommal, sajttal és tojással
A medvehagyma szezonja van és közelit a Húsvét is, ezért készítettem ezt a salátát.Gyorsan elkészül, csak a tojást kell főzni.. Dekoratív és egészséges.
Hozzávalók:
- 0,5 köteg medve-
hagyma - 1 marék spenót
- 2 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db tojás
- 5 dkg kemény sajt
- só
- őrölt fekete bors
- balzsamecet
- almaecet
- extra szűz olívaolaj
- 2 szelet toast kenyér
- vaj
Elkészítés:
A tojást felteszem főni.
Közben a salátát elkészítem. Alapos mosás után spenótot és a medvehagymát elrendezem a tányéron. Fűszerezem. Az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a sajtot kis kockára vágom. A hagyma zöldjéből félreteszek. Elrendezem a tányéron.
A tojásokat megpucolom, félbevágom, ezt is a tányérra teszem. Megszórom újhagyma zölddel. Fűszerezem. Meglocsolom a balzsam- és almaecettel, valamint bőségesen az olívaolajjal.
Vajas pirítóssal fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése