HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 1., vasárnap

Sült sertéskaraj vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival

Sült sertéskaraj vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival


Egy finom, nem mindennapi étel.

Hozzávalók:


A húshoz :
  • 2 szelet sertéskaraj
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
A káposztához:
  • 0,5 db lila káposzta
  • bors
  • köménymag
  • 1 tk cukor
  • ecet
  • 1 db babérlevél
  • 1 db alma
  • 1 dl vörösbor
A krumpli körethez:
  • 5 db krumpli
  • 1 tk vaj
  • 1 ek tej
  • 1 ek
  • 1 tk tk liszt
  • 2 dkg reszelt sajt
  • 1 kk Vegeta
  • 1 csipet bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a húst. Közben a káposztát legyalulom.

Egy másik serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, majd cukrot karamellizálok, beleteszem a káposztát, a felszeletelt almát, babérlevelet, s a fokhagymát, locsolok rá ecetet. Lefedem és párolom, majd beleöntöm a vörösbort is.

A krumplit megpucolom, s gyaluval vékonyra szeletelem.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, keverek bele egy kevés lisztet, öntök bele tejet, felfőzöm. Keverek hozzá tejfölt és reszelt sajtot.

Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a krumpliszeleteket, megszórom Vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntöm a serpenyő tartalmát. Lefedem alufoliával és megsütöm, inkább csak finom puhára, nem pirítom meg nagyon.

Tálaláskor szedek a tányérra 1 szelet húst, mellé káposztát és krumplit, szórok még rá borsot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése