Sült sertéskaraj vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival
Egy finom, nem mindennapi étel.
Hozzávalók:
A húshoz :
A káposztához:
- 0,5 db lila káposzta
- só
- bors
- köménymag
- 1 tk cukor
- ecet
- 1 db babérlevél
- 1 db alma
- 1 dl vörösbor
- 5 db krumpli
- 1 tk vaj
- 1 ek tej
- 1 ek
- 1 tk tk liszt
- 2 dkg reszelt sajt
- 1 kk Vegeta
- 1 csipet bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a húst. Közben a káposztát legyalulom.
Egy másik serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, majd cukrot karamellizálok, beleteszem a káposztát, a felszeletelt almát, babérlevelet, s a fokhagymát, locsolok rá ecetet. Lefedem és párolom, majd beleöntöm a vörösbort is.
A krumplit megpucolom, s gyaluval vékonyra szeletelem.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, keverek bele egy kevés lisztet, öntök bele tejet, felfőzöm. Keverek hozzá tejfölt és reszelt sajtot.
Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a krumpliszeleteket, megszórom Vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntöm a serpenyő tartalmát. Lefedem alufoliával és megsütöm, inkább csak finom puhára, nem pirítom meg nagyon.
Tálaláskor szedek a tányérra 1 szelet húst, mellé káposztát és krumplit, szórok még rá borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése