Sajtos, pizzasonkás, zöldséges ragúval töltött cipó csőben sütve
Ropogós cipóban sült finomságok. Ez maga a gyönyör! Csak nagyétkűeknek! Rajtam kifogott.
Rejtélyes módon néhány fotó eltűnt a kamerámról, illetve homályos lett. A jövőben kénytelen leszek minden fotót ellenőrizni, s ha nem megfelelő, új fotót készíteni, mielőtt még hozzálátok a lakmározáshoz. Azért felteszem az életlen fényképet is, hogy érzékeljétek legalább részben az ételt.
Hozzávalók:
- 2 db cipó
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldhagyma zöldjével
- 0,5 csokor medvehagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chilipaprika
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db paradicsom
- 6 db chilivel töltött zöld olajbogyó
- 6 db mag nélküli fekete olajbogyó
- 3 szelet (10 dkg) pizzasonka
- 1 db tojás
- 2 szelet (5 dkg) füstölt sajt
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros fűszerpaprika
- oregánó
- olívaolaj
- 10 dkg vegyes saláta
- 1 csokor hónapos retek
- fehér borecet
- extra szűz olívaolaj
- 2 db chili (díszítésre)
Elkészítés:
A tojást megfőzöm. Közben a zöldségeket feldarabolom, a sonkát, a sajtot kockára vágom.
Egy nyél nélküli serpenyőben kevés olajon a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a sonkát, végül a zöldségeket. Fűszerezem. Amikor már szépen megpirult minden, a serpenyőt leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a sajtot, s az ugyancsak felkockázott tojást.
Amíg a ragú készült, megskalpoltam a cipót, kivájtam a belsejét. Ebbe az üregbe kanalazom a ragút. A cipót beteszem a serpenyőbe, letakarom alufóliával, s 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, átkapcsolom grillfokozatra, s 200 C fokon további 15 percig sütöm.
Egy tányérra rakok salátát, félbevágott retkeket, fűszerezem, meglocsolom ecettel, olívaolajjal. Ráhelyezem a cipót, s díszítem chilivel.
P.S. A Kapu és a Hírkereső 2015.03.05. Gasztro Toplistája:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése