HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 4., szerda

Sajtos, pizzasonkás, zöldséges ragúval töltött cipó csőben sütve

Sajtos, pizzasonkás, zöldséges ragúval töltött cipó csőben sütve


Ropogós cipóban sült finomságok. Ez maga a gyönyör! Csak nagyétkűeknek! Rajtam kifogott.

Rejtélyes módon néhány fotó eltűnt a kamerámról, illetve homályos lett. A jövőben kénytelen leszek minden fotót ellenőrizni, s ha nem megfelelő, új fotót készíteni, mielőtt még hozzálátok a lakmározáshoz. Azért felteszem az életlen fényképet is, hogy érzékeljétek legalább részben az ételt.

Hozzávalók:

  • 2 db cipó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldhagyma zöldjével
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db paradicsom
  • 6 db chilivel töltött zöld olajbogyó
  • 6 db mag nélküli fekete olajbogyó
  • 3 szelet (10 dkg) pizzasonka
  • 1 db tojás
  • 2 szelet (5 dkg) füstölt sajt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros fűszerpaprika
  • oregánó
  • olívaolaj
  • 10 dkg vegyes saláta
  • 1 csokor hónapos retek
  • fehér borecet
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 db chili (díszítésre)

Elkészítés:

A tojást megfőzöm. Közben a zöldségeket feldarabolom, a sonkát, a sajtot kockára vágom.

Egy nyél nélküli serpenyőben kevés olajon a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a sonkát, végül a zöldségeket. Fűszerezem. Amikor már szépen megpirult minden, a serpenyőt leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a sajtot, s az ugyancsak felkockázott tojást.

Amíg a ragú készült, megskalpoltam a cipót, kivájtam a belsejét. Ebbe az üregbe kanalazom a ragút. A cipót beteszem a serpenyőbe, letakarom alufóliával, s 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, átkapcsolom grillfokozatra, s 200 C fokon további 15 percig sütöm.

Egy tányérra rakok salátát, félbevágott retkeket, fűszerezem, meglocsolom ecettel, olívaolajjal. Ráhelyezem a cipót, s díszítem chilivel.




P.S. A Kapu és a Hírkereső 2015.03.05. Gasztro Toplistája:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése