Tortilla heringfilével, zöldségekkel és sajttal
Egy gyors és finom spanyol étel. Kedvenc még Dél-Amerika spanyol-nyelvterületén is. A töltelék tetszés szerinti. Én most egy halas változatot kreáltam. Miután spanyol sajtom nem volt, trapistát használtam. Remélem, egy spanyolnak is ízlene.
Hozzávalók:
- 3 db 20 cm-es tortilla lap
- 15 dkg (3db) paradicsom-mozarella szószos heringfilé
- 0,5 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 0,5 újhagyma zöldjével
- 5 dkg kemény sajt (trapista)
- 6 db chilivel töltött zöld olíva bogyó
- 6 db magnélküli fekete olívabogyó
- 3 tk cili szósz
- 3 ek medvehagymás zöld pesto
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt chili
- oregano (szurokfű)
- majoranna
- 3 levél bazsalikom
- extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A paprikát és az újhagymát felszeletelem, a paradicsomot kilencedelem.
A tortilla lapokat benedvesítem, majd megtöltöm a hozzávalókkal, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. Micróban 2 percig egyesével megmelegítem, a tortillákat félbehajtom. Majd a tányért 1 percre újra visszateszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése