Vega olasz kagylótészta
Bár szeretem a húst, néha beiktatok egy-egy húsmentes ételt is. Ez a tészta is ilyen, gazdagon megpakolva.
Hozzávalók:
- 25 dkg Conchiglie Rigate (kagylótészta)
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 1 db paradicsom
- 0,5 db kicsi kígyóuborka
- 6 db chilipaprikával töltött olívabogyó
- sö
- őrölt fekete bors
- örölt csípős piros fűszerpaprika
- oregánó
- 6 db dió
- 3 dkg Parmezan sajt
- chiliszósz
- Salatcream
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni.
Közben elkészítem a feltétet. A zöldségeket összevágom, darabolom.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, megpárolom. A sajtot lereszelem.
Az al dente megfőzött tésztát hozzákeverem a zöldségragúhoz, öntök rá egy keveset a főzővízből,, meglocsolom chiliszósszal.
Szedek a tányérra egy adagot, vágok rá újhagyma zöldjét, hegyes zöldpaprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, szórok rá diót, sajtot. Meglocsolom Salatcreme-mel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése