HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 1., vasárnap

Vega olasz kagylótészta

Vega olasz kagylótészta


Bár szeretem a húst, néha beiktatok egy-egy húsmentes ételt is. Ez a tészta is ilyen, gazdagon megpakolva.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Conchiglie Rigate (kagylótészta)
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika      
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db  kicsi kígyóuborka
  • 6 db chilipaprikával töltött olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • örölt csípős piros fűszerpaprika
  • oregánó
  • 6 db dió
  • 3 dkg Parmezan sajt
  • chiliszósz
  • Salatcream
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni.

Közben elkészítem a feltétet. A zöldségeket összevágom, darabolom.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymákat,  hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, megpárolom. A sajtot lereszelem.

Az al dente megfőzött tésztát hozzákeverem a zöldségragúhoz, öntök rá egy keveset a főzővízből,, meglocsolom chiliszósszal.

Szedek a tányérra egy adagot,  vágok rá újhagyma zöldjét, hegyes zöldpaprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, szórok rá diót, sajtot. Meglocsolom Salatcreme-mel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése