HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 31., kedd

Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

Medvehagymás zöldségleves mozzarellával


Ezúttal nem krémlevest, hanem egy medvehagymás zöldséglevest teszek fel, s nem sajtos pirított toasttal, hanem mozzarellával.

Hozzávalók:

  • 1 köteg medve-
    hagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 köteg zellerlevél
  • 1 köteg petrezselyemlevél
  • 3 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 2 db szárnyashúsleves kocka
  • só 
  • fekete bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 tasak (8 dkg) mini mozzarella

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a répát szeletelem, a krumplit kockára vágom, a medvehagymát, a petrezselymet, és zellerlevelet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom..

Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, együtt dinsztelem. Majd belerakom a többi zöldséget, belevágom a chilit, felöntöm a vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Felöntöm a vízzel, s bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalaok.

A tányérba szedek a levesből, s teszek bele mozzarellát.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése