Medvehagymás zöldségleves mozzarellával
Ezúttal nem krémlevest, hanem egy medvehagymás zöldséglevest teszek fel, s nem sajtos pirított toasttal, hanem mozzarellával.
Hozzávalók:
- 1 köteg medve-
hagyma - 1 db vöröshagyma
- 3 db újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 db krumpli
- 1 köteg zellerlevél
- 1 köteg petrezselyemlevél
- 3 db chili
- 1 db paradicsom
- 2 db szárnyashúsleves kocka
- só
- fekete bors
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1 tasak (8 dkg) mini mozzarella
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a répát szeletelem, a krumplit kockára vágom, a medvehagymát, a petrezselymet, és zellerlevelet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom..
Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, együtt dinsztelem. Majd belerakom a többi zöldséget, belevágom a chilit, felöntöm a vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Felöntöm a vízzel, s bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalaok.
A tányérba szedek a levesből, s teszek bele mozzarellát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése