HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. március 29., vasárnap

Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal


A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.

 Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 6 db nagy csiperkegomba törzse
  • 3 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg aprított bacon
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezan
  • őrölt fekete bors 
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • oregano 

Elkészítés:

    A hagymát, a paprikát, s a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymazöldet félreteszem. A spenótot felvagdalom.

    Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Időnként megkeverem. Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, a zöldségekre öntöm.

    A sajtot lereszelem, a rántottára szórom. 10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, s  a serpenyőt beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s grillfokozaton még bő 10 percig sütöm.

    A rántotta felét tányérra szedem, szórok még rá kakukkfűvel és oreganot, kenyérrel fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése