Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal
A frittata az olaszok rántottája. A hozzávalók tetszőlegesek, én most ezt a változatot készítettem el.
Hozzávalók:
- 15 dkg spenót
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 2 db paradicsom
- 6 db nagy csiperkegomba törzse
- 3 db tojás
- 0,5 dl tej
- 5 dkg aprított bacon
- 3 ek olívaolaj
- 5 dkg parmezan
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- oregano
Elkészítés:
A hagymát, a paprikát, s a gombát felszeletelem, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymazöldet félreteszem. A spenótot felvagdalom.
Egy nyél nélküli serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Időnként megkeverem. Közben a tojást a tejjel felverem, fűszerezem, a zöldségekre öntöm.
A sajtot lereszelem, a rántottára szórom. 10 perc elteltével rászórom az újhagyma zöldjét, s a serpenyőt beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s grillfokozaton még bő 10 percig sütöm.
A rántotta felét tányérra szedem, szórok még rá kakukkfűvel és oreganot, kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése