HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 1., péntek

Spätzle csirkemellel, bambuszrüggyel, olívabogyóval

Spätzle csirkemellel, bambuszrüggyel, zöldpestoval, olívabogyóval

A Spätzle egy bajor tészta, a mi nokedlink rokona, többnyire hosszúkás. Varietas delectat  (A változatosság gyönyörködtet.), mondták a rómaiak. Nos ez igaz a gasztronómiában is. Ezúttal ezzel készítettem el az ételemet. Egy csavar a curry, a zöldpesto és a bambuszrügy. No, ezt kapjátok ki!. Igazi nemzetközi kavalkád! Most aztán bajor, ázsiai, vagy olasz étel ez?

Hozzávalók:
  • 25 dkg Spätzle
  • 0,5 db csirkemell   
  • 10 dkg bambuszrügy
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • Soy Sauce (szójaszósz)
  • olívaolaj
  • 1 ek zöldpesto
  • 6 db chilivel töltött olívabogyó
Elkészítés: 

A csirkemellet négy csíkra vágom, sózom, borsozom, ráreszelem a fokhagymát, meglocsolom a szójaszósszal, megszórom curryval, beteszem a hűtőbe.

Másnap megfőzöm a tésztát.

Közben olívaolajon kérgesítem a csirkemellcsíkokat, ráteszem a bambuszrűgyeket,  a pestot, az olívabogyókat, szórok rá borsot, curryt, locsolok rá szójaszószt.

Amikor a csirke megpuhult, tálalok.

A tányér közepére teszek két csirkemellcsíkot, mellé pedig tésztát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése