HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 9., szombat

Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

Volt a hűtőben banán, ami már kezdett túléretté válni. Ez a legjobb a flambírozáshoz. Vodka is volt. Hát akkor rajta!

Hozzávalók:
  • 1 db érett banán
  • 1 ek vaj
  • fahéjas cukor
  • szerecsendió
  • 1 tk cukor
  • 3 cl vodka
  • 4 gombóc vanília fagylalt
  • 1 menta csúcs
Elkészítés:

A banán héját leveszem.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat. Beleteszem a banánt, megszórom a fahéjas cukorral. A vajban megforgatom a banánt. Rászórom a cukrot, majd ráöntöm a vodkát. Meggyújtom.

A banánt kiveszem és egy tányérra teszem. Ráöntöm a karamellizálódott szószt.  Mellékanalozom a fagylaltot az adagolóval. Teszek rá egy mentacsúcsot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése