Cukkini cukkinival: szőlőmagos, és tökmagos cukkini krémleves, rántott cukkini édes chiliszósszal
Mindkét étel, főleg a krémleves már számos variációban előfordult. A közelmúltban is. Utána néztem, szőlőmagos eddig nem volt.Szőlőmagos, tökmagos cukkini krémleves
Hozzávalók:- 1 db közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 1 ek szőlőmag
- 1 ek tökmag
- 1 ek vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tej
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- 5 dl víz
- szőlőmagolaj
Egy serpenyőben megpirítom a szőlőmagot és a tökmagot, félreteszem.
Közben a hagymákat a cukkinit és a petrezselymet darabolom
Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet, a szőlőmag és a tökmag felét, a tejet, s botmixerrel pürésítem. Felrottyantom.
Tálaláskor merek a levesből egy bögrébe, locsolok rá szőlőmagolajat, tökmagolajat, s szórok rá szőlőmagot és tökmagot
Rántott cukkini édes chiliszósszal
Hozzávalók:- 1 db cukkini
- 1 db tojás
- liszt
- kukoricamorzsa
- só
- őrölt fekete bors
- édes chiliszósz
- olívaolaj
A cukkinit hosszában kettévágtam, a magjait eltávolítottam. Sóztam, borsoztam, majd kétszeresen (liszt, tojás, kukoricamorzsa) bepaníroztam.
Forró olajban kisütöttem.
Tálaláskor raktam a tányérra rántott cukkini szeleteket, s locsoltam rá édes chiliszószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése