HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 5., kedd

Panírozott pulykafasírt fűszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel

Panírozott pulykafasírt fűszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel

Szebb a páva, mint a pulyka! Lehet, de pávát még nem ettem, a  pulyka viszont finom. Szeretem.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 0,5 db zsemle
  • tej
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db tojás
  • 1 szál petrezselyem
  • liszt
  • kukoricadara
  • 4 db közepes újkrumpli
  • őrölt fekete bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • 15 dkg mexikói saláta
  • őrölt fekete bors
  • koktélparadicsom
  • petrezselyemlevél
Elkészítés.

A zsemlét szétszaggatom, tejet locsolok rá. A krumplikat előfőzöm. A zöldségeket olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fűszerezem, megdinsztelem.

A krumplikat egy serpenyőbe rakom, öntök rá olajat, fűszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfűleveleket, megsütöm.

A hagymákat darabolom , egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Beteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a darált húst, a zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fűszereket, összekeverem.

A húst egy 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom, s mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.

Tálaláskor, teszek a tányérra 4 szelet fasírtot, 2 db sültkrumplit, formázok egy kupac zöldséget, díszítem koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése