Panírozott pulykafasírt fűszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel
Szebb a páva, mint a pulyka! Lehet, de pávát még nem ettem, a pulyka viszont finom. Szeretem.Hozzávalók:
- 25 dkg darált pulykahús
- 0,5 db zsemle
- tej
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 db tojás
- 1 szál petrezselyem
- liszt
- kukoricadara
- 4 db közepes újkrumpli
- só
- őrölt fekete bors
- rozmaring
- kakukkfű
- olívaolaj
- 15 dkg mexikói saláta
- só
- őrölt fekete bors
- koktélparadicsom
- petrezselyemlevél
A zsemlét szétszaggatom, tejet locsolok rá. A krumplikat előfőzöm. A zöldségeket olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fűszerezem, megdinsztelem.
A krumplikat egy serpenyőbe rakom, öntök rá olajat, fűszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfűleveleket, megsütöm.
A hagymákat darabolom , egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Beteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a darált húst, a zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fűszereket, összekeverem.
A húst egy 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom, s mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.
Tálaláskor, teszek a tányérra 4 szelet fasírtot, 2 db sültkrumplit, formázok egy kupac zöldséget, díszítem koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése