HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 8., péntek

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

Már sokféleképp készítettem gulyáslevest, ezek közül többeket a blogomra is feltettem. De tejfölös még nem volt közöttük. Szándékosan. Nem akartam támadásoknak kitenni magam, melyeket főleg "természetesen" névtelenek követnek el. Most azonban mégis egy tejfölös következik. Ha babgulyásra kerülhet tejföl, akkor marhagulyásra miért ne! Mellesleg, nagyon finom és laktató, mivel jó sűrű és gazdag. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy. Próbáljátok ki!

 Hozzávalók:
  • 30 dkg marha lábszár 
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 ek disznózsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db krumpli
  • zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • 4 db szárított chilipaprika
  •  köménymag
  • őrölt bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • liszt
  • 1 tojás
  • víz 
  • 2 db nagy friss chilipaprika
  • 4 kanál tejföl

Elkészítés:

A szalonnát és a húst kockára, a zöldségeket tetszőleges formára és méretre vágom, a hagymát, a petrezselymet aprítom. A zellerlevelet egészben hagyom.

A fazékba teszek két kanál disznózsírt, ezen megdinsztelem a szalonnát, majd a hagymát aranybarnára pirítom  Rányomom a fokhagymát, ollóval rávágom a chilipaprikát, megszórom a borssal, köménnyel. Hozzáadom a  húst,  megszórom a piros paprikával.  Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségeket.

Közben elkészítem  a nokedli tésztáját: a liszthez  tojást, sót és kevés vizet keverek. Amikor a hús már majdnem puha,  beleszaggatom a nokedlit. Ha a nokedli feljött a tetejére, kész a leves, lehet tálalni..

Tálaláskor merek a tányérba levest, a közepére teszek két kanál tejfölt, rá egy petrezselyem levelet, a tányér szélére pedig egy szép nagy chilipaprikát. Hagymás kenyérrel fogyasztom.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése