HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 9., szombat

Töltött paprika chilis paradicsomszószban krumplival, tejföllel

Töltött paprika chilis paradicsomszószban, krumplival, tejföllel

Klasszikus töltött paprika, azzal a különbséggel, hogy ebben  sok chili is van.

Hozzávalók:
  • 6 db TV- paprika
  • 30 dkg vegyes darálthús (sertés, marha)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 1 db tojás
  • 1 bögre rizs
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • a szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz (140 gr) sűrített paradicsom
  • zellerlevél
  • bazsalikomlevél
  • chili szósz 
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • chiliszósz
  • liszt
  • tejföl 
  • petrezselyem
Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom. Másnap félig megfőzöm.

A krumplikat meghámozom, hasábokra vágom, sós vízben  megfőzöm.

A paprikákat megskalpolom, kicsumázom. A hagymákat, a paprikák sapkáját,  s a zöldeket aprítom.

Egy lábasban kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst,  kifehéredésig együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az előfőzött rizst, fűszerezem, összekeverem. Lazán megtöltöm a paprikákat.

Majd a lábasban megdinsztelem a hagymákat, szórok rá lisztet, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot,  belevágom a chilipaprikát,  ráöntöm a krumpli főzőlevét, a chiliszószt, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

A paprikákat beteszem a lábasba, ha a szósz nem lepi el a paprikákat, öntök még hozzá vizet.  Lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, hozzáadom a krumplikat, ráöntöm a szószt,  és felrottyantom.

Tálaláskor a tányérra helyezek két paprikát, szedek hozzá néhány krumplit és paradicsomszószt, teszek rá egy kanál tejfölt, s locsolok rá még chiliszószt, díszítem petrezselyemlevéllel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése