Töltött paprika chilis paradicsomszószban, krumplival, tejföllel
Klasszikus töltött paprika, azzal a különbséggel, hogy ebben sok chili is van.Hozzávalók:
- 6 db TV- paprika
- 30 dkg vegyes darálthús (sertés, marha)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db chili paprika
- 1 db tojás
- 1 bögre rizs
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- a szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 doboz (140 gr) sűrített paradicsom
- zellerlevél
- bazsalikomlevél
- chili szósz
- só
- cukor
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 db marhahúsleves kocka
- chiliszósz
- liszt
- tejföl
- petrezselyem
A rizst előző este beáztatom. Másnap félig megfőzöm.
A krumplikat meghámozom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.
A paprikákat megskalpolom, kicsumázom. A hagymákat, a paprikák sapkáját, s a zöldeket aprítom.
Egy lábasban kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, kifehéredésig együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az előfőzött rizst, fűszerezem, összekeverem. Lazán megtöltöm a paprikákat.
Majd a lábasban megdinsztelem a hagymákat, szórok rá lisztet, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, belevágom a chilipaprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, a chiliszószt, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
A paprikákat beteszem a lábasba, ha a szósz nem lepi el a paprikákat, öntök még hozzá vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, hozzáadom a krumplikat, ráöntöm a szószt, és felrottyantom.
Tálaláskor a tányérra helyezek két paprikát, szedek hozzá néhány krumplit és paradicsomszószt, teszek rá egy kanál tejfölt, s locsolok rá még chiliszószt, díszítem petrezselyemlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése