Lecsó bogyiszlói paprikából, cukkiniből csípős kolbásszal
Ki voltam éhezve egy jó csípős lecsóra. Minden hozzávaló adott volt a csípős hegyespaprika kivételével. De a végeredmény így is kiváló lett. Pont olyan csípős, ahogy akartam.Hozzávalók:
- 80 dkg sárga és piros bogyiszlói paprika
- 1 db kápiapaprika
- 1 db kicsi cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 4 db chili
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt csípős kolbász
- só
- őrölt feketebors
- őrölt csípős fűszerpaprika
- olívaolaj
A hagymákat aprítom, a paprikát darabolom, a szalonnát kockára vágom.
Egy nagy serpenyőben bő olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a paprikát.
Feldarabolom a cukkinit és a paradicsomot is, a paprikához adom, rávágom a chilit, sózom, borsozom.
A kolbászt megmosom, majd néhány perc elteltével a bőrt hosszában bevágom, lehúzom. A kolbászt felszeletelem, a lecsóhoz adom. Szórok rá bőven pirospaprikát. Megkeverem és már lehet is tálalni.
Kenyérrel fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Endre csodás lett, látszik hogy szuper, irtó guszta látvány:-)))))
VálaszTörlésKöszönöm. Finom és kellemesen csípős.
VálaszTörlés